CINE HORIZON
​Films​​ op woensdag in Werf 44
Eén keer om de twee maanden op woensdag avond heb je de kans om in de werf 44 in Schilde een film te komen zien. De films die we kiezen zijn niet de doorgaanse films die je in een cinema zou tegenkomen. Deze films hebben een specifiek doel, een sociaal probleem of situatie van een plaats in de wereld. Dat betekend dat die achter de hoek kan zijn maar ook helemaal aan de andere kant van de wereld.
​
Daarom kiezen we vaak films van uit het aanbod van Cine Horizon (Moove). Zo zijn we in het afgelopen jaar al naar Japan, Brazilië, Colombia, Ethiopië, Iran, Koerdistan, Israël/Palestina, Benin en ... geweest. Al een mooi begin van een wereldreis vanuit het comfort van een stoel! Veel van deze films zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen en de andere zijn een voorstelling die de waarheden in het land weerspiegelen. De films worden meestal op voorhand gekozen op een vergadering van Café Fair. Maar we staan zeker ook open voor voorstellen van buitenaf! Niet elke voorgestelde film zal mogelijk zijn voor ons om te vertonen, we zullen dan moeten nakijken hoe het zit met de rechten die moeten betaald worden op die specifieke film.
Ook is het een mooie opportuniteit voor de kleine projecten van Schilde om een voorstelling te doen met de ondersteuning van Café Fair. Deze kans is bijvoorbeeld al genomen door de Stichting Hubin waarvan Muriel een documentaire van een geitenboer in Benin liet zien. Tesamen met een mooie presentatie zijn we weer heel wat rijker aan kennis!
Kom dus zeker eens langs naar een filmavond of neem contact op voor meer informatie!
Volgende film:
Recent Posts
12 december 2018: Bar Bahar
Drie Israëlisch-Palestijnse vrouwen delen een appartement in Tel Aviv. Laila is een jonge, vooruitstrevende advocate. Ze heeft een moeilijke relatie met Ziad, een filmmaker. Alhoewel uiterlijk progressief, wil Ziad hun verhouding beter afbakenen en soms geeft hij stekelige opmerkingen over Laila’s kledij . Dan is er de lesbische Salma, dj in een bar. Zij wordt verliefd op Dunya, maar zal ze zich durven outen bij haar conservatief christelijke ouders? Ten slotte is er Nour, die als laatste in de flat komt wonen. Ze komt uit een dorp en studeert in Tel Aviv. Als enige die een sluier draagt, valt ze wat uit de toon. Wissam, haar verloofde, komt haar nu en dan controleren: ze zou beter haar studies opgeven; later moet ze toch voor de kinderen zorgen. De drie vrouwen balanceren tussen traditie en modernisme, goed burgerschap en afwijkend gedrag, vrijheid en trouw.
De jonge regisseuse Maysaloun Hamoud maakte met IN BETWEEN een energiek, goed geacteerd debuut over vrijgevochten vrouwen die voor zichzelf durven opkomen in een van traditie doordrenkt land. Deze film werd met de jongerenprijs bekroond op het laatste festival van San Sebastián.